ÇEVRE
Yayınlanma : 30 Nisan 2026 17:18

Bursa'da işgal altındaki yeşil alan kurtarıldı, vatandaş rahat bir nefes aldı

Bursa'da işgal altındaki yeşil alan kurtarıldı, vatandaş rahat bir nefes aldı
Bursa'da 1050 Konutlar'daki yeşil alan işgalden kurtarıldı. Yıllardır süren hukuki mücadelenin ardından yapı yıkılarak alan halkın kullanımına açıldı.
Bursa'da işgal altındaki yeşil alan kurtarıldı, vatandaş rahat bir nefes aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesindeki 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Alanı'nda yıllardır işgal altında tutulan yeşil alanı titiz bir çalışmayla geri alarak, yeniden kent halkının kullanımına açtı. Bu gelişme, bölge sakinleri için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

teknik yapı

Bursa\

YILLARCA SÜREN İŞGAL SONA ERDİ

Akpınar Mahallesi'nde yer alan 6094 ada 33 parseldeki yeşil alan, Maliye Hazinesi'nden Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildikten sonra uzun süredir devam eden hukuki ve idari süreçler neticesinde işgalden kurtarıldı. Maliye Hazinesi döneminde bir kiracıya tahsis edilen ve protokol süresi dolmasına rağmen kullanılmaya devam eden taşınmaz için yargı devreye girdi. Yapılan incelemeler sonucunda, ilgili kişinin kiracılık sıfatının olmadığı ve "fuzuli şagil" yani hukuka aykırı şekilde alanı kullanan kişi olduğu mahkeme kararıyla kesinleşti.

Bursa\

YIKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI HIZLA TAMAMLANDI

Osmangazi Kaymakamlığı'nın aldığı karar doğrultusunda 30 Nisan 2026 tarihinde tahliye işlemleri başlatıldı. Tahliyenin hemen ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol ekipleri tarafından yıkım gerçekleştirildi. Enkaz kaldırma ve çevre temizliği çalışmaları da kısa sürede tamamlanarak, alan yeniden nefes alabilir hale getirildi. Daha önce otopark ruhsatı ve yapı kullanma izin belgelerinin düzenlenmesine engel olan bu yapının kaldırılmasıyla, bölgedeki imar süreçlerinin önü de açılmış oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Yeniden Yeşil Bursa" vizyonuyla kamusal alanların korunması konusunda kararlı olduklarını ve hiçbir işgale tolerans gösterilmeyeceğini belirtti.