Bursa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 18 kişi yakalandı

Bursa'da düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında toplamda 18 kaçak göçmen yakalandı, organizatörler hakkında adli işlem başlatıldı.
Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonları kapsamında 18 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlarda, kaçakçılıkla ilgili organizatör oldukları değerlendirilen bazı şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.
Osmangazi'de düzenlenen operasyon
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmangazi ilçesinde yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan yabancı uyruklu şahısların, ücret karşılığında taşındığı bir aracı durdurdu. Araçta bulunan 7 yabancı uyruklu şahıstan 3'ünün kimliksiz olduğu ve Türkiye'de yasal kalış haklarının bulunmadığı belirlendi. Bu şahıslar, deport edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ayrıca yapılan incelemede, bu yabancıların İstanbul'dan İzmir'e götürülmek üzere organizatörle 20 bin TL karşılığında anlaştıkları ortaya çıktı. Organizatör olduğu değerlendirilen şüpheli gözaltına alındı.
Yıldırım'daki operasyonun detayları
Yıldırım ilçesinde bir iş yerine yapılan operasyonda ise toplamda 17 yabancı uyruklu şahıs tespit edildi. Yapılan kontrollerde, 11 kişinin kimliksiz olduğu ve yasal kalış haklarının bulunmadığı belirlendi. Ayrıca, bu şahısların çalışma izni olmadan kaçak olarak çalıştırıldığı tespit edildi. Kimliksiz şahıslar deport edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edilirken, şahısları temin ederek çalıştırdığı değerlendirilen organizatör hakkında da adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.
- 11:38Spor dünyası yeni yöneticilerle buluştu: İEÜ ilk mezunlarını verdi
- 11:27İzmir'de motosiklet kazası: Genç sürücü hayatını kaybetti
- 11:18Denizli 19 Mayıs'ı dolu dolu kutluyor: Konserler, yürüyüşler ve adrenalin dolu spor etkinlikleri!
- 11:07Dikili''de yeni devlet hastanesi açıldı
- 10:58EGİAD'dan acil çağrı: Enerji güvenliği artık maliyet değil, rekabetin ta kendisi!





