Bursa'da eğitim zirvesi: Geleceğin öğretmenleri bilgi ve teknolojiyle buluştu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı'nda yapay zeka, mizaca alan açan öğretmenlik ve zorlanma anlarıyla başa çıkma gibi konular ele alındı. Etkinlikte kapsayıcı eğitim kültürü vurgusu yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'İleriye Giden Yolun Haritasını Çizmek' mottosuyla düzenlediği 'Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı', öğretmenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Bu önemli etkinlik, eğitim alanındaki güncel değişim ve dönüşümleri ele almak üzere tasarlandı.

EĞİTİMDE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM MASAYA YATIRILDI
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilim ve Teknoloji Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen konferans, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi'nde yüzlerce öğretmeni bir araya getirdi. Etkinlik, bilginin, teknolojinin, yapay zekanın, psikolojinin ve farkındalığın eğitimdeki rolünü derinlemesine inceledi. Prof. Dr. Yavuz Samur 'Eğitimde Yapay Zeka', Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk 'Mizaca Alan Açan Öğretmenlik' ve Dr. Nilüfer Devecigil ise 'Birlikte Sakinleşmek, Zorlanma Anlarını Yumuşak Geçişlerle Karşılamak' gibi kritik konularda katılımcılara değerli bilgiler sundu.

ÖĞRETMENLERE DESTEK VE KAPSAYICI EĞİTİM VURGUSU
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i temsilen konferansa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, dijital çağın gerekliliklerini insani öğrenmenin derinliğiyle harmanlamaya devam edeceklerini vurguladı. Yıldız, öğretmenlere güç katmayı ve hep birlikte daha kapsayıcı bir eğitim kültürü oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, konferansta paylaşılan her bir bilginin binlerce çocuğun hayatına dokunacağına dikkat çekti. Program, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız'ın konuşmacılara çiçek ve hediye takdimiyle sona erdi.
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!
- 01:29Borsada Fenerbahçe etkisi: Yükseliş yüzde 10'a ulaştı




