• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 08 Eylül 2026 10:49

Bursa'da düzenlenen operasyonda kaçak tütün ve sigara ele geçirildi

Bursa'da düzenlenen operasyonda kaçak tütün ve sigara ele geçirildi
Bursa'da düzenlenen jandarma operasyonunda, piyasa değeri 3.2 milyon lira olan kaçak tütün ve sigara ele geçirildi, 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bursa ilinde jandarma ekipleri, kaçakçılıkla mücadele amacıyla bir operasyon düzenledi ve bu operasyonda piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 200 bin lira olan kaçak tütün, makaron ve sigara ele geçirildi.

Operasyon detayları

Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, 3 şüpheli şahsa ait depo ve iş yerlerinde arama yapıldı. Bu aramalar sonucunda; 176 bin 600 adet bandrollü ve bandrolsüz makaron, 10 bin 300 adet sigara, 518 kilogram sarmalık kıyılmış tütün, 4 kilogram nargile tütünü gibi birçok kaçak ürün ele geçirildi.

Adli işlemler başlatıldı

Ele geçirilen malzemelerin yanı sıra, kaçak sigara üretiminde kullanıldığı değerlendirilen 2 sigara basma makinesi ve 1 kompresör de ekipler tarafından incelendi. Operasyon sonucunda 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla süreceğini vurguladı.