• satrıda dörüm bayram
ÇEVRE
Yayınlanma : 06 Haziran 2026 16:45

Bursa'da çiftçiyi vuran felaket: Binlerce dönüm arazi sular altında kaldı, ürünler yok oldu

Bursa'da çiftçiyi vuran felaket: Binlerce dönüm arazi sular altında kaldı, ürünler yok oldu
Bursa Yenişehir'de etkili olan sel ve dolu, binlerce dönüm tarım arazisini vurdu. Çiftçiler, mısır, bezelye, biber gibi ürünlerinin sular altında kalarak yok olduğunu bildirdi.
Bursa'da çiftçiyi vuran felaket: Binlerce dönüm arazi sular altında kaldı, ürünler yok oldu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağmur ve dolu, tarım arazilerinde yıkıcı bir etki yarattı. Özellikle Cihadiye Mahallesi'nin kırsal kesimlerinde bulunan binlerce dönümlük ekili alan, sular altında kalarak büyük bir felakete dönüştü.

sempati mobilya

Bursa\

TARIM ARAZİLERİNE GİRİLMEZ HALE GELDİ

Aşırı yağışların ardından oluşan su baskınları, Cihadiye Mahallesi'nin yanı sıra Barcın, Yolören, Söylemiş ve çevrelerindeki diğer kırsal mahallelerdeki tarım alanlarında ciddi hasara neden oldu. Cihadiye köyü kırsalında yaklaşık 5 bin dönümden fazla ekili alanın sular altında kaldığı belirtildi. Bu alanlarda ekili olan tohumluk mısır, bezelye, biber, fasulye ve ayçiçeği gibi çeşitli tarım ürünleri, suların içinde kayboldu.

Bursa\

ÇİFTÇİLER BÜYÜK KAYIP YAŞIYOR

Bölgede üretim yapan çiftçilerden Mesut Durak, felaketin boyutunu gözler önüne sererek, "Yaklaşık 5 bin dönümlük arazinin bulunduğu bu bölgede, 3 bin dönüme yakını tamamen sular altında kaldı. Bezelye, fasulye, biber, mısır ve ayçiçeği ekili alanlarımızda büyük zarar oluştu. Yağışın ardından tarlalardaki kayıplarımız çok ciddi" dedi. Bir diğer üretici Mücahit Sevim de, "Bizim bulunduğumuz bölgede yaklaşık 17 dönümlük arazinin yarısından fazlası sular altında kaldı. Hatta komşularımızın çiftliklerindeki hayvanlar da bu durumdan olumsuz etkilendi" şeklinde konuştu.