ÇEVRE
Yayınlanma : 27 Temmuz 2025 06:56

Bursa'da büyük yangın: 1765 kişi tahliye edildi

Bursa'da büyük yangın: 1765 kişi tahliye edildi
Bursa'nın Gürsu, Kestel ve Osmangazi ilçelerindeki orman yangınında 100 hektardan fazla alan kül oldu ve 1765 kişi tahliye edildi; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu bölgeyi inceleyecek.
Bursa'da büyük yangın: 1765 kişi tahliye edildi

Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde başlayan ve Osmangazi'deki Avdancık köyünü de etkileyen orman yangını, büyük bir yıkıma yol açtı. Karahıdır ve İğdir ile Osmangazi'nin Avdancık köylerindeki çam ormanları kül yığınlarına dönüştü. Yangının şiddeti, sabaha karşı rüzgarın etkisinin azalmasıyla düştü, ancak alevlenmeler devam ediyor. Rüzgarın yeniden alevleri tetikleyebileceği ihtimaline karşı, orman, itfaiye ve belediye ekipleri teyakkuzda bekliyor.

teknik yapı

YANGININ BOYUTU

100 hektardan fazla alanı küle çeviren yangın, 3 köyde 485 hanedeki 1765 kişinin tahliyesine neden oldu. İHA ekiplerinin çektiği dron görüntüleri, İğdir ve Narlıdere köylerindeki çam ormanlarının griye döndüğünü gösteriyor. Yaklaşık bin kamu, belediye ve gönüllüden oluşan ekiplerin gece boyunca süren çalışmaları sonucunda alevler büyük ölçüde kontrol altına alındı.

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Gece boyunca Bursa'daki kriz merkezinde çalışmaları yöneten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun helikopterle bölgede inceleme yapacağı öğrenildi. Öte yandan, gün içinde yeniden fırtına ve lodos riski nedeniyle ekipler teyakkuz halinde ve yangının yeniden alevlenmesi veya başka yerlere sıçraması ihtimaline karşı hazırlıklı bekliyor. Osmangazi ilçesine bağlı Avdancık köyünde yangının yerleşim yerlerine ulaşmadan önlendiği bildirildi.