ASAYİŞ
Yayınlanma : 25 Mart 2026 19:01

Bursa'da bebeğini gömdüğü iddia edilen anne ve anneanne tutuklandı

Bursa'da bebeğini gömdüğü iddia edilen anne ve anneanne tutuklandı
Bursa'da erken doğum yaptığı bebeğini gömdüğü iddia edilen anne S.N. ve annesi G.N. tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bursa'da bebeğini gömdüğü iddia edilen anne ve anneanne tutuklandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, evde bebeğinin ölü doğduğunu öne süren S.N. (41) ile bebeği gömdüğünü itiraf eden annesi G.N. tutuklandı.

teknik yapı

İKİNCİ BİR ŞAHIS DA GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan bebeğin babası olduğu iddia edilen H.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgilere göre, S.N. yaklaşık 5 yıl süren bir birlikteliğin ardından hamile kaldı ve bu durumu ailesinden gizli tuttu. Karnı belirginleşince annesi G.N.'ye durumu açıkladı, ancak babasından saklamaya devam etti.

ERKEN DOĞUMUN ARDINDAN GELEN İTİRAFLAR

16 Şubat'ta kanama şikayetiyle hastaneye başvuran S.N.'ye 32 haftalık bebeği için erken doğum riski olduğu belirtildi, fakat yatışı kabul etmedi. İddialara göre, S.N. 26 Şubat'ta evinin tuvaletinde bir kız bebek dünyaya getirdi. 11 Mart'ta gittiği hastanede, psikiyatri servisinde bipolar tanısı konuldu. Yapılan tahlillerde hemoglobin değerinin düşük çıkması üzerine hastaneye yatırılan S.N., burada ağlayarak evde doğum yaptığını söyledi. Bebeğin yerini söylememesi üzerine hastane görevlileri durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan S.N., bebeğin ölü doğduğunu ve annesi tarafından gömüldüğünü ifade etti. Annesi G.N. ise doğum sırasında kızının hamile olduğunu öğrendiğini, bebeğin yaşam belirtisi göstermediğini ve S.N.'nin 'İster çöpe at, istersen göm' dediğini öne sürdü. G.N., bebeği çantaya koyarak ertesi gün kırsal alanda gömdüğünü itiraf etti. Soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, bebeğin gömüldüğü yerden cansız bedenini buldu ve cenaze Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.