• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 07 Şubat 2026 11:27

Bursa adliyesindeki kanlı saldırının şok eden görüntüleri ortaya çıktı

Bursa adliyesindeki kanlı saldırının şok eden görüntüleri ortaya çıktı
Bursa Adliyesi'ndeki silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş ve iki kişinin ölümüne neden olan olayın yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı, saldırgan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
Bursa adliyesindeki kanlı saldırının şok eden görüntüleri ortaya çıktı

Bursa Adliyesi'nde 1,5 yıl önce gerçekleşen ve bir uzman çavuşun şehit olmasıyla iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri gün yüzüne çıktı. Görüntülerde, saldırgan Kemal Ergün'ün engelli oğlunu tekerlekli sandalye ile X-Ray cihazının yanından geçirerek adliyeye girdiği anlar net bir şekilde görülüyor.

teknik yapı

DURUŞMA SALONUNDA DEHŞET SAÇTI

13 Aralık 2024'te, Nilüfer ilçesindeki bir alışveriş merkezinde 23 Eylül 2023'te yaşanan silahlı kavgayla ilgili davanın ikinci duruşması için Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen Kemal Ergün, duruşma sırasında tabancayla ateş açtı. Yaklaşık 30 kişinin bulunduğu salonda büyük panik yaşanırken, tutuklu sanıklar Mertcan Akça ve Köksal Akça olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar ise yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Saldırının ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri adliyedeki tüm kamera kayıtlarını inceledi ve Cinayet Büro Amirliği soruşturması kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. İncelemelerde kullanılan silahın kurusıkıdan çevrildiği tespit edildi. Yargılama sürecinde Kemal Ergün ve bazı şüpheliler tutuklanırken, iki kamu görevlisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kemal Ergün'e şehit jandarma personeline yönelik eylemi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve diğer eylemleri için ek hapis cezaları uygulandı. Mahkeme, diğer beş sanığın beraatine hükmetti. Yeni görüntülerde, Ergün'ün silahı oğlunun tekerlekli sandalyesindeki tuvalet bölümüne bez ve yatak koruyucuyla sararak gizlediği ifade ediliyor.