• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
SPOR
Yayınlanma : 28 Temmuz 2026 17:27

Burhaniye'de uluslararası satranç turnuvası coşkuyla başladı

Burhaniye'de uluslararası satranç turnuvası coşkuyla başladı
Burhaniye'de düzenlenen Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 13 ülkeden 609 sporcunun katılımıyla açılış yaptı ve toplam 1.3 milyon TL ödül dağıtılacak.
Burhaniye'de uluslararası satranç turnuvası coşkuyla başladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Burhaniye-Ören Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreniyle start aldı.

Burhaniye\

609 SPORCU BULUŞTU

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Burhaniye Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuva, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen 609 sporcuyu bir araya getiriyor. 27 Temmuz-2 Ağustos 2026 tarihleri arasında sürecek organizasyonda, farklı yaş ve kategorilerden çok sayıda satranç oyuncusu kıyasıya mücadele edecek. Bir hafta boyunca devam edecek olan turnuvada, dereceye giren sporculara toplamda 1 milyon 300 bin TL ödül verilecek.

Burhaniye\

BAŞKAN DEVEÇİLER'DEN TEŞEKKÜR

Açılışta konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Burhaniye’mizi yalnızca denizi, doğası ve kültürel değerleriyle değil; spor, sanat ve uluslararası organizasyonlarla da ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören turnuvamızın ikincisine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Ayrıca, satrancın stratejik düşünmeyi geliştiren önemli bir spor dalı olduğunu vurguladı. Balıkesir Satranç İl Temsilcisi Mete Deniz de, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz turnuvaya 13 farklı ülkeden 609 sporcu katıldı. 4 kategoride yapılan bu turnuvaya 7’den 70’e her yaştan sporcu katılım gösterdi. Gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlar yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Burhaniye\Burhaniye\Burhaniye\