ASAYİŞ
Yayınlanma : 09 Şubat 2026 20:20

Buca Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

Buca Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı
İzmir Buca'da rüşvet ve usulsüz ruhsatlandırma iddialarına yönelik operasyonda 26 şüpheliden 7'si tutuklandı. Operasyon, belediye ve yapı denetim firmasını kapsıyor.

İzmir'in Buca ilçesinde, belediye ve bir yapı denetim firmasına yönelik düzenlenen rüşvet ve usulsüz ruhsatlandırma operasyonunda 26 şüpheli adliyeye sevk edildi. Yürütülen soruşturma sonucunda, 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sempati mobilya

Rüşvet ve Usulsüz Ruhsatlandırma İddiaları

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde ilerleyen soruşturma, Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile ilçede faaliyet gösteren bir yapı denetim firması arasındaki iddiaları mercek altına aldı. Yapı denetim firması sahibi ve çalışanlarının, belediye personeline rüşvet verdikleri veya bu rüşvete aracılık ettikleri öne sürüldü. Bu iddialar doğrultusunda, mevzuata aykırı yapıların ve planların usulüne uygunmuş gibi gösterilerek ruhsat alındığı ve bu yolla haksız kazanç elde edildiği suçlamalarıyla eş zamanlı bir operasyon düzenlendi.

Operasyon Sonucu ve Tutuklamalar

Operasyonda toplam 26 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İ.B., belediye memuru C.B., belediye büro işçileri C.Ş. ve G.P., belediyede görevli mühendis M.G. ile yapı denetim firması sahibi C.S. ve firma çalışanı S.K. tutuklandı. Diğer 19 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.