Brezilya, Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA) tam üyelik için resmi başvuruda bulundu. IEA'dan yapılan açıklamada, Brezilya'nın yıllardır süregelen yakın işbirliği ve küresel enerji ortamındaki katkıları nedeniyle bu adımı attığı belirtildi.
RESMİ BAŞVURU PARIS'TE SUNULDU
Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira ve Maden ve Enerji Bakanı Alexandre Silveira'nın mektubu, Paris'teki IEA merkezinde Büyükelçi Sarquis J.B. Sarquis tarafından IEA Başkanı Fatih Birol'a sunuldu. Mektupta, Brezilya'nın IEA ile ortaklığına verdiği önem vurgulanarak, bu ortaklığın Brezilya'daki enerji politikalarının ilerlemesine önemli katkılar sağladığı ifade edildi. Bakanlar, IEA'ya tam üyelik için başvuru sürecini başlatma isteğini dile getirdiler.
BİROL: ÖNEMLİ BİR GELİŞME
IEA Başkanı Fatih Birol, Brezilya'nın başvurusundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birol, bu gelişmenin enerji alanındaki uzun süreli işbirliğinin bir sonucu olduğunu ve Brezilya'nın küresel enerji sisteminde giderek artan önemini vurguladı. Bir sonraki adımları Brezilya ve üye ülkelerle görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini belirtti.







