EKONOMİ
Yayınlanma : 14 Mart 2026 08:09

Bölünmüş yol ağımız 30 bini aştı: Milyarlarca liralık tasarruf sağlandı

Bölünmüş yol ağımız 30 bini aştı: Milyarlarca liralık tasarruf sağlandı
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunun 30 bin 49 km'ye ulaştığını, bunun 801 milyon saat zaman ve 405 milyar lira ekonomik fayda sağladığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin bölünmüş yol uzunluğunun 30 bin 49 kilometreye ulaştığını duyurdu. Bu gelişmenin, yıllık bazda önemli miktarda zaman ve ekonomik fayda sağladığı hesaplanıyor.

teknik yapı

Yol Ağı Genişliyor, Ekonomik Fayda Artıyor

Bakan Uraloğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında karayolu sektörüne ilişkin güncel verileri paylaştı. 2003 yılında sadece 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun, yapılan çalışmalarla 30 bin 49 kilometreye çıkarıldığını belirtti. Ayrıca, otoyol uzunluğunun da 3 bin 796 kilometreye ulaştığı kaydedildi.

Milyonlarca Saat Zamandan Tasarruf

Yapılan bölünmüş yolların, trafiğin yaklaşık yüzde 80'ine hizmet ettiğini vurgulayan Uraloğlu, bu geniş ağ sayesinde yılda 801 milyon saat zaman tasarrufu sağlandığını ifade etti. Bu durumun, 405 milyar liralık toplam yıllık ekonomik fayda anlamına geldiğini hesapladıklarını dile getirdi. Ayrıca, bu projelerle 2 milyar 620 milyon litre akaryakıt tasarrufu da elde edildiği belirtildi.