EĞİTİM
Yayınlanma : 16 Ocak 2026 04:48

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yangın tatbikatı yapıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yangın tatbikatı yapıldı
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yapılan yangın tatbikatında, personel ve vatandaşlar güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yangın tatbikatı yapıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, personel ve fakültede bulunan vatandaşlar güvenli bir şekilde tahliye edildi.

teknik yapı

HEMEN TAHİYE İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Tatbikat senaryosuna göre, Diş Hekimliği Fakültesi'nde yangın alarmı çaldı. Bu durumda, personel, tedavi için fakültede bulunan vatandaşları uyararak hızlı ve kontrollü bir şekilde binayı terk etti. Dışarıda görevli personel, vatandaşlar ve çalışanları otoparka yönlendirdi ve güvenli alanda toplandılar.

KONTROLLER VE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Tahliyenin ardından arama-kurtarma ekipleri, bina içerisinde kontroller gerçekleştirdi. Ayrıca, kurtarma, koruma ve ilk yardım uygulamalarının yanı sıra söndürme ve ilk yardım konularında personele bilgilendirme yapıldı. Tatbikat sonrası açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş,