ÇEVRE -YAŞAM
Yayınlanma : 26 Mart 2026 13:37
Düzenleme : 26 Mart 2026 16:03

Bodrum: Yangından etkilenen ormana bin 500 fidan dikildi

Bodrum: Yangından etkilenen ormana bin 500 fidan dikildi
Bodrum'da Orman Haftası kapsamında, yangından zarar gören Ali Kelle Hatıra Ormanı'na bin 500 fidan dikildi. Etkinliğe öğrenciler ve gönüllüler yoğun ilgi gösterdi.

ORMAN HAFTASI KAPSAMINDA ANLAMLI ETKİNLİK

Bodrum Belediyesi, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde, geçtiğimiz yıl çıkan yangında zarar gören Ali Kelle Hatıra Ormanı'nı yeniden canlandırmak amacıyla kapsamlı bir fidan dikim kampanyası başlattı. Müskebi Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Bodrum'un dört bir yanından gelen yüzlerce öğrenci ve duyarlı vatandaş katıldı. Yaklaşık 120 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmalarda, bin 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.

sempati mobilya

ÖĞRENCİLER VE GÖNÜLLÜLER SAHADAYDI

Park ve Bahçeler ile Tarımsal Hizmetler müdürlüklerinin koordinasyonunda organize edilen fidan dikim etkinliği, Ali Kelle Hatıra Ormanı'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe, 'Mis Gibi 1 Bodrum' gönüllüleri ile çeşitli okullardan gelen 340 öğrenci, Bodrum Belediyesi'nin ilgili birimlerinden 30 personelle birlikte gönüllü olarak katıldı. Kara servi, Kıbrıs akasyası ve fıstık çamı türlerinden oluşan fidanlar, özenle dikilerek bölgenin yeşillendirilmesine katkı sağlandı.

ORMANA ADINI VEREN İSİMDEN TEŞEKKÜR

Yangın felaketinin ardından bölgenin yeniden ağaçlandırılması yönündeki talebiyle ormana ismi verilen Ali Kelle de fidan dikim etkinliğinde yerini aldı. Kelle, ormanına yeniden hayat verme çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu anlamlı organizasyonda emeği geçen tüm belediye yetkililerine, öğrencilere ve gönüllülere teşekkürlerini iletti. Etkinlik, doğaya verilen önemin ve toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği olarak kayıtlara geçti.