ÇEVRE
Yayınlanma : 16 Aralık 2025 15:29

Bodrum sahillerinde yavru caretta caretta yaşam mücadelesini kaybetti

Bodrum sahillerinde yavru caretta caretta yaşam mücadelesini kaybetti
Bodrum'un Torba Mahallesi sahilinde, yavru bir caretta caretta deniz kaplumbağası kıyıya vurdu ve telef olduğu tespit edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Torba Mahallesi sahilinde, yavru bir caretta caretta deniz kaplumbağası kıyıya vurdu. Sahilde dolaşan vatandaşlar, hareketsiz haldeki kaplumbağayı fark ederek durumu belediye ekiplerine bildirdi. Zabıta ekipleri, yaptıkları kontrolde yavru caretta carettanın telef olduğunu tespit etti.

teknik yapı

VÜCUDUNDA BOZULMALAR TESPİT EDİLDİ

İlk incelemelerde, yavru deniz kaplumbağasının vücudunun çeşitli bölgelerinde bozulmalar olduğu belirlendi. Bu durum, kaplumbağanın ölüm nedenine dair ipuçları sağlıyor, ancak detaylı bir inceleme yapılmadı.

UYGUN BİR ALANA DEFNEDİLECEK

Belediye ekipleri, gerekli işlemlerin ardından ölü deniz kaplumbağasını sahilden alarak uygun bir alana gömecek. Bu süreç, çevre ve doğal yaşamın korunmasına yönelik standart prosedürleri içeriyor.