SİYASET
Yayınlanma : 15 Şubat 2026 17:25

Bodrum'da Fırtına Kabusu: Tekneler Karaya Vurdu, Ağaçlar Devrildi!

Bodrum'da Fırtına Kabusu: Tekneler Karaya Vurdu, Ağaçlar Devrildi!
Bodrum'da etkili olan şiddetli fırtına, tekneleri karaya sürükledi ve çok sayıda ağacın devrilmesine neden oldu. Belediye ekipleri hasarı gidermek için çalışıyor.
Bodrum'da Fırtına Kabusu: Tekneler Karaya Vurdu, Ağaçlar Devrildi!

Muğla'nın Bodrum ilçesi, sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra şiddetini artıran kuvvetli fırtınanın etkisi altına girdi. Bu meteorolojik olay, bölgede önemli hasara yol açtı.

teknik yapı

Koylarda Tekne Paniği

Fırtınanın en belirgin etkilerinden biri, Bitez Koyu'nda demirli bulunan ahşap bir gezi teknesinin karaya vurması oldu. Benzer bir durum Gümbet Koyu'nda da yaşandı; sürüklenen bir motoryat, sahile yakın bir noktada karaya oturdu. Gelişmeler üzerine, koyda demirli bulunan bir yelkenli de sürüklenmeye başladı. Teknedeki kişilerin hızlı müdahalesiyle yelkenli, karaya oturan motoryata bağlanarak sabitlenebildi ve daha büyük bir hasar önlendi.

Ağaçlar Devrildi, Ekipler Seferber Oldu

Fırtınanın etkisiyle ilçe genelinde çok sayıda ağaç devrildi. Bu durum, ulaşımda ve günlük yaşamda aksamalara neden oldu. Bodrum Belediyesi'ne bağlı ekipler, hemen çalışmalara başlayarak devrilen ağaçları yollardan kaldırma ve normale döndürme gayreti içine girdi.