Muğla'nın Bodrum ilçesinde, dolandırıcılık suçlamalarıyla 8 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin, 'evlilik ve iş ortaklığı' vaadiyle bir kadından, 'kamu arazisinin kendi adına tapulanması' vaadiyle bir başka kişiden toplamda 105 milyon TL dolandırıldığı iddia ediliyor.

ŞÜPHELİLERİN YÖNTEMLERİ ŞAŞIRTIYOR
Olayın mağdurlarından biri, Bodrum'daki 35 milyon TL değerindeki evi, İzmir'deki 20 milyon TL değerindeki iki ayrı evi ve 700 bin TL değerindeki ziynet eşyasını dolandırıcıların eline kaptırdığını belirterek Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Diğer bir mağdur ise Yalıkavak Mahallesi'nde 30 milyon TL değerindeki evi ve banka hesaplarından 10 milyon TL parasının dolandırıldığına dair şikayette bulundu.
OPERASYON VE TUTUKLAMALAR
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, jandarma ekipleri 12 Mayıs tarihinde Bodrum'un yanı sıra Adana ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Suç örgütü lideri H.İ.S. ve birlikte hareket eden 14 kişi hakkında gözaltı kararı uygulandı. Şüphelilerden H.İ.S. ile R.T., L.S., Ş.Ö., M.G., H.İ. ve K.Ö. tutuklanırken, diğerleri hakkında adli kontrol kararı verildi. Dolandırıcılık yöntemleri ise pes dedirtirken, suç örgütü üyelerinin iş bölümü yaptığı ve farklı kimliklerle hareket ettikleri ortaya çıktı.







