GÜNDEM
Yayınlanma : 12 Ağustos 2025 16:30

Bodrum'da altyapı denetimi: Su sorunlarına çözüm aranıyor

Bodrum'da altyapı denetimi: Su sorunlarına çözüm aranıyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'daki su sorunlarını çözmek için MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül liderliğinde altyapı denetimi gerçekleştirdi. Mumcular Arıtma Tesisi ve ana isale hattı incelenerek, iyileştirme çalışmaları değerlendirildi.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Yılmaz Şengül ve beraberindeki yetkililer, Bodrum'daki stratejik altyapı yatırımlarını yerinde inceledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla yapılan bu denetimlerde, mevcut sorunlar tespit edilip, devam eden projelerin durumu değerlendirildi.

teknik yapı

STRATEJİK ALT YAPI YATIRIMLARI

İlk olarak Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisi ziyaret edildi. Mumcular Barajı ve 12 sondaj kuyusundan gelen su, burada arıtılıp Bodrum'a içme suyu olarak sağlanıyor. 35 bin m2 alan üzerine kurulu tesis, maksimum 325 L/sn su arıtım kapasitesine sahip. Su, çeşitli kimyasal ve fiziksel yöntemlerle arıtılıyor ve düzenli analizlerle kontrol ediliyor. Şengül ve ekibi, tesis yetkilileriyle iyileştirme ve işleyiş konularında görüş alışverişinde bulundu.

BODRUM ANA İSALE HATTINDA ÇALIŞMALAR

Heyet daha sonra Bodrum ana isale hattını inceledi. Sık arıza yaşanan hatta modernizasyon çalışmaları kapsamında yaklaşık 8 bin metre çelik boru döşendi. Tamamlandığında, su iletim kapasitesi artacak, kesintiler azalacak ve kayıp-kaçak oranları düşürülecek.

GENEL MÜDÜR ŞENGÜL'DEN AÇIKLAMALAR

MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Başkan Ahmet Aras'ın altyapı yatırımlarına verdiği önemi vurgulayarak, sahadaki denetimlerin projelerin planlı ilerlemesini sağladığını, vatandaşların kesintisiz ve sağlıklı suya ulaşması için çalıştıklarını belirtti. Bodrum'da içme suyu altyapısının iyileştirilmesi için yeni yatırımlar yapacaklarını, arızalı boruların yenilenmesi ve ilave su kaynaklarının sisteme dahil edilmesi çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 'Bodrum’daki su sorunlarını her yönüyle ele alıyor, ilme ilmek çözüyoruz.' diye konuştu.