• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
  • yk 29 ağostıs
GÜNDEM
Yayınlanma : 31 Ağustos 2026 11:18

Bodrum'da 30 Ağustos coşkusu: Binlerce kişi kortejle kutladı

Bodrum'da 30 Ağustos coşkusu: Binlerce kişi kortejle kutladı
Bodrum ve Turgutreis'te binlerce kişi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı meşaleli kortejler, marşlar ve konserlerle coşku içinde kutladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, anlamlı bir konuşma yaparak zaferin önemini vurguladı.

Bodrum, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı binlerce kişinin katıldığı görkemli bir kortejle kutladı.

Milta Marina'dan meydanlara coşkulu yürüyüş

Akşam saatlerinde Milta Marina'da başlayan kortej, meşaleler ve Türk bayraklarıyla süslenmişti. Yürüyüş boyunca marşlar söyleyen vatandaşlar, Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki işletmelerden de büyük destek gördü. Meydanda toplanan coşkulu kalabalığa Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Türk Bayraklı balonlar dağıttı.

Başkan Mandalinci'den anlamlı konuşma

Kutlamalar kapsamında sahne alan Gripin grubu, sevilen şarkılarını seslendirerek geceye renk kattı. Gazilerle birlikte sahneye çıkan Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, "Bugün, bir milletin kendine yazılmış olan kaderi reddettiği, 'milletin bağımsızlığını milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' denilen gündür" ifadelerini kullandı. Başkan Mandalinci, konuşmasında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandığını vurgulayarak, bu zaferin yolunu açtığını belirtti. Konuşmasının devamında ise şehitleri ve gazileri anarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını yaşatma sözü verdi.

Turgutreis'te de zafer coşkusu

Öte yandan Turgutreis'te de kutlamalar Akçaalan'dan fener alayı ile başladı. Turgutreis Atatürk Meydanı'nda sona eren fener alayının ardından sahneye çıkan sanatçı Can Ozan, sevenleriyle buluştu.