GÜNDEM
Yayınlanma : 02 Ağustos 2025 13:27

Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri: 29 bin TL ceza

Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri: 29 bin TL ceza
Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temmuz ayı boyunca yaptığı denetimlerde kaldırım işgali nedeniyle 21 işletmeye toplam 29 bin 526 Türk Lirası idari para cezası uyguladı.
Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri: 29 bin TL ceza

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaz sezonu boyunca ilçedeki denetimlerini sürdürüyor. Yaka kamerasıyla kayıt yapan ekipler, şeffaflığı artırıyor ve güvenliği sağlıyor.

teknik yapı

İŞGALİYE DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTI

İşgaliye sınırlarının ihlali, hanutçuluk, dilencilik ve izinsiz seyyar satış gibi uygulamalara karşı yasal işlem uygulanıyor. Temmuz ayında Atatürk Caddesi, Çarşı Mahallesi Çarşı Sokak ve Kumbahçe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde denetimler yapıldı.

21 İŞLETMEYE CEZA

Kontrollerde, 7'si Bodrum Belediyesinin 2025/64 sayılı komisyon kararına aykırı şekilde işgal yapan işletmeler olmak üzere, toplam 21 işletmeye kaldırım işgali nedeniyle Kabahatler Kanunu'nun 38. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 29 bin 526 Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Zabıta Müdürlüğü, kent düzeninin sağlanması ve vatandaş güvenliği için denetimlerin süreceğini açıkladı. Özellikle turizm sezonunda izinsiz alan kullanımı ve çevre kirliliğine karşı mücadele devam edecek.