Bodrum'un deniz kültürü ve balıkçılık geleneğini gastronomiyle harmanlayan Uluslararası Bodrum Balık Festivali-BoBaFest, bu yıl 2-4 Ekim tarihleri arasında Akyarlar Karaincir Koyu'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Geçen yıl tek günde 30 binden fazla kişiyi ağırlayan festival, bu sene üç gün sürecek.

Denizin Bin Hali teması işlenecek
"Denizin Bin Hali Bodrum’da" sloganıyla düzenlenecek festivalde, deniz ürünleri ve yöresel lezzetlerin yanı sıra gastronomi atölyeleri, şef buluşmaları, konserler, söyleşiler, sergiler, belgesel gösterimleri, imza günleri ve çocuklara yönelik atölyeler yer alacak. Bu yılki etkinlikte Rusya, Fransa ve Girit mutfaklarından konuklar Bodrum'da bir araya gelirken, farklı coğrafyalardan müzisyenler ve dans toplulukları da sahne alacak. Gün batımı konserleri de festival programında yer alacak.

Deniz ekosistemi ve sürdürülebilirlik vurgusu
Festivalde sürdürülebilir balıkçılık, deniz ekosisteminin korunması ve istilacı türlerin gastronomiye entegrasyonu gibi önemli konular da ele alınacak. BoBaFest'in, Bodrum'un deniz kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına ve uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor. Festival, 2-4 Ekim tarihleri arasında Club Marma Hotel, Karaincir Koyu'nda gerçekleştirilecek.








