BMW'den şok geri çağırma: Yüz binlerce araç yolda kalabilir!

BMW, dünya genelinde 337 bin aracını gösterge paneli kablo tesisatındaki yangın riski nedeniyle geri çağırıyor. Almanya'da 29 bin araç etkilenirken, henüz yangın vakası bildirilmedi.
Alman otomotiv devi BMW, dünya genelinde yaklaşık 337 bin aracını, gösterge paneli kablo tesisatındaki olası bir arızadan kaynaklanan yangın tehlikesi nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Bu durum, Almanya'daki 29 bin aracı da etkiliyor.
GÖSTERGE PANELİNDE YANGIN RİSKİ
Alman Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA) tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 Haziran 2022 ile 5 Aralık 2025 tarihleri arasında üretilen 5 Serisi, i7, 7 Serisi, i5 ve M5 modelleri potansiyel bir tehlike taşıyor. Yetkililer, gösterge panelindeki kablo tesisatının yanlış yerleştirilmesinin, polen filtresi değişimi sırasında kabloların zarar görmesine yol açabileceğini belirtti. Bu hasar, kısa devreye, duman oluşumuna ve sonuç olarak yangın riskine neden olabilir.
ÜST ÜSTE GELEN GÜVENLİK UYARILARI
Şu ana kadar herhangi bir yangın vakası bildirilmemiş olsa da, geri çağırma kapsamında araçlar kontrol edilecek ve tesisat hataları giderilecek. Bu, BMW'nin kısa süre içinde karşılaştığı ikinci büyük geri çağırma operasyonu oldu. Şirket, Şubat 2026 ortasında marş rölesindeki kısa devre riski nedeniyle 575 bin aracı kapsayan bir operasyon başlatmış, yıl sonunda ise arızalı fren sistemleri nedeniyle 1,5 milyon aracını geri çağırmıştı. Bu teknik aksaklıklar, markanın yıllık üretim hedeflerini aşağı yönlü revize etmesine neden olmuştu.
- 18:22Tosya Belediye Başkanı, MHP'nin istişare toplantısında ilçe için projelerini masaya yatırdı
- 18:13Kırık ayağıyla merdivenlerden inen genç, itfaiyenin asansörlü merdivenini reddetti
- 18:03Didim Akbük'te yollar yenileniyor: Ulaşım konforu artacak
- 17:54İnegöl'de su yüklü tır devrildi, sürücü yaralandı
- 17:45Söğüt'te yeşil alanlar titizlikle bakıma alındı





