DÜNYA
Yayınlanma : 06 Mayıs 2026 02:37

BM, Rusya-Ukrayna ateşkesini memnuniyetle karşıladı

BM, Rusya-Ukrayna ateşkesini memnuniyetle karşıladı
BM, Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşıladı. Genel Sekreter, kalıcı barış için acil ateşkes çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Rusya ile Ukrayna arasında ilan edilen ateşkes hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

teknik yapı

ATEŞKES UYGULAMASI BEKLENİYOR

Dujarric, Ukrayna'nın 6 Mayıs gecesi başlayacak tek taraflı ateşkesini ve Rusya'nın 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği ateşkesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Genel Sekreter'in, bu ateşkesin başarılı bir şekilde uygulanmasını dört gözle beklediğini vurguladı.

BARİŞ İÇİN ACİL ÇAĞRI

Dujarric, Genel Sekreter'in, BM Şartı, uluslararası hukuk ve ilgili BM kararlarına uygun olarak adil ve sürdürülebilir bir barış için tam, acil, koşulsuz ve kalıcı bir ateşkes çağrısını yinelediğini belirtti. Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8-9 Mayıs'ta Ukrayna'da ateşkes kararı almıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de 6 Mayıs'ta yerel saatle 00.00'dan itibaren geçici ateşkes ilan ettiklerini duyurmuştu.