BM: Gazze'de kıtlık ilan edildi

Birleşmiş Milletler, Gazze'de ilk kez kıtlık ilan etti. 500 bin Gazze sakini felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya ve BM, İsrail'i yardımları engellemekle suçluyor.
Birleşmiş Milletler, Gazze'de kıtlık ilan ettiğini duyurdu. Bu karar, Ortadoğu'da ilk kez alınan bir karar olarak kayıtlara geçti.
FELAKET DÜZEYİNDE AÇLIK
Birleşmiş Milletler destekli uzmanların açıklamasına göre, 500 bin Gazze sakini 'felaket' düzeyinde açlıkla karşı karşıya. BM yardım sorumlusu, Gazze'nin bir bölümünü vuran kıtlığın önlenebilir olduğunu, ancak İsrail'in yardımları 'sistematik olarak engellediğini' belirtti. Başbakan Binyamin Netanyahu'dan büyük ölçekli yardımların girişine izin vermesi istendi.
İSRAİL'İN ENGELLEMELERİ
BM Acil Durum Koordinatörü Tom Fletcher, Cenevre'de yaptığı açıklamada, 'Eğer izin verilseydi önleyebileceğimiz bir kıtlık, ancak İsrail'in sistematik engellemeleri nedeniyle gıda sınırlarda birikiyor' dedi. Fletcher, küresel açlık izleme kuruluşunun yayınladığı bir rapor hakkında yorumda bulundu. Yardım kuruluşları, yetersiz beslenme uzmanları ve BM'ye göre, Gazze'deki açlık krizi kritik bir noktaya ulaştı. Güçlendirilmiş süt ve özel besleyici macunların stoklarının kritik derecede düşük olması, gıda kıtlığını daha da kötüleştiriyor ve daha fazla sayıda çocuğu açlığa sürüklüyor. İsrail'in işgalinden neredeyse iki yıl sonra, Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) verilerine göre Gazze'nin bazı bölgelerinde ilk kez resmi olarak kıtlık ilan edildi ve nüfusun neredeyse dörtte biri açlıkla karşı karşıya.
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi
- 04:401 Liraya Düşen Nane ve Maydanoz İçin Market Önünde İzdiham! Sosyal Medya Alev Aldı




