KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 29 Ekim 2025 14:50

Bitliste 102. yıl coşkusu: Vali Karakayadan Cumhuriyet vurgusu

Bitliste 102. yıl coşkusu: Vali Karakayadan Cumhuriyet vurgusu
Bitliste Cumhuriyet Bayramının 102. yıl dönümü, Vali Ahmet Karakayanın Cumhuriyetin önemine vurgu yaptığı coşkulu bir törenle kutlandı. Etkinliklerde öğrencilerin gösterileri ve ödül törenleri yer aldı.
Bitliste 102. yıl coşkusu: Vali Karakayadan Cumhuriyet vurgusu

Bitliste Cumhuriyet Bayramının 102. yıl dönümü, geniş katılımlı bir törenle kutlandı. Etkinlikler, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tahir Kılıçın askeri araçla halkı ve tören birliklerini selamlamasıyla başladı.

teknik yapı

CUMHURİYETİN ANLAMI VE MİRASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın kutlama mesajı paylaşıldı. Törenin önemli konuşmacılarından Vali Ahmet Karakaya, Cumhuriyetin ilanının 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını vurguladı. Karakaya, Cumhuriyetin Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, milli iradenin ön planda olduğu bir yönetim biçimi olduğunu ifade etti. Kurucu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, destansı bir mücadelenin ardından bu topraklarda yeni bir dirilişin ve aydınlık bir geleceğin temellerini attığını belirtti. Vali Karakaya, Bu büyük eser milletimizin azim, inanç ve kararlılığıyla kurulmuş, her türlü zorluğa rağmen dimdik ayakta kalmayı başarmıştır diyerek, Cumhuriyeti koruma ve yaşatma sorumluluğunun altını çizdi. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde birlik ve beraberlik içinde ülkeyi daha ileriye taşıma hedefinin altını çizen Karakaya, tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andı.

ÖĞRENCİLER SAHNEDE, ÖDÜLLER VERİLDİ

Tören, öğrencilerin şiir performansları ve sportif gösterilerle renklendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören geçişinin ardından sona eren programa Bitlis Jandarma Komutanı Tuğgeneral Barış Soyal, İl Emniyet Müdürü Koray Şensoy, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve emniyet personeli, öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.