Düzenleme : 22 Nisan 2026 15:10
Bitez Kadın Yaşam Merkezi’nde bağımlılığa karşı farkındalık: Aile içi roller masaya yatırıldı

Bitez Kadın Yaşam Merkezi’nde “Bağımlılıkta Aile Yapısı ve Roller” semineri düzenlendi
Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Bitez Kadın Yaşam Merkezi’nde “Bağımlılıkta Aile Yapısı ve Roller” konulu interaktif bir seminer gerçekleştirildi. Etkinlikte bağımlılık süreçlerinde aile içi dinamikler, bireylerin üstlendiği roller ve çocukların yaşadığı psikososyal etkiler ele alındı.
Seminer, ABD Saint Leo Üniversitesi Psikoloji (Majör) ve Kriminal Adalet (Minör) bölümlerinden mezun, Rutgers Üniversitesi Alkol ve Madde Çalışmaları ile Kimyasal Bağımlılık Uzmanı Psikolog – Davranış ve Bağımlılık Terapisti Nermin Wood tarafından gönüllü olarak verildi.
Programda, bağımlı aile yapılarında çocukların ve diğer aile bireylerinin üstlendiği rollerin uzun vadeli etkilerine dikkat çekilirken, bağımlılıkla mücadelede aile farkındalığının önemine vurgu yapıldı.
Etkinliğin moderatörlüğünü Sibel Kaya üstlendi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirterek, düzenlenecek yeni etkinliklerin duyurularının belediyenin sosyal medya hesapları ve resmi web sitesi üzerinden paylaşılacağını ifade etti.
- 17:54Karabük'te makas atan sürücüye 90 bin lira ceza ve ehliyetine el konuldu
- 17:45Gençler sürdürülebilirlik sırlarını Kütahya'da keşfetti
- 17:36İzmir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı, kaçan sürücü aranıyor
- 17:26Amed Sportif, Süper Lig hayali için kenetlendi: Başkan Eren'den 'sonuna kadar mücadele' sözü
- 17:17Başkan Mandalinci, 23 Nisan'da çocukların geleceğine vurgu yaptı





