Bisikletli genç can verdi, sürücüye hapis cezası! Aile avukatı isyanda: 'Mücadelemiz sürecek

Ankara'da bisikletli Berkan Kobal'ın ölümüne neden olan kazada sürücüye 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Aile avukatı kararı az buldu, "Mücadelemiz sürecek" dedi.
Ankara'da 27 Ağustos 2025'te yaşanan ve bisiklet sürücüsü Berkan Kobal'ın hayatını kaybettiği trajik kazayla ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Ahmet İhsan Cihan'ı 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak bu karar, hayatını kaybeden gencin ailesini ve avukatlarını tatmin etmedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU VE SANIK İFADELERİ
Ankara 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Ahmet İhsan Cihan ve hayatını kaybeden Berkan Kobal'ın ailesi hazır bulundu. Mahkeme hakimi, celse arasında dosyaya ulaşan bilirkişi raporunu dikkate alarak sanığa söz verdi. Cihan, rapordaki aleyhine olan hususları reddederek beraat talebinde bulundu. Kazanın yaşandığı andaki araç içi kamera kaydını sunan müşteki avukatı ise sanığın aşırı hız yaptığını vurgulayarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın 'bilinçli taksirle ölüme sebep olma' suçundan cezalandırılmasını talep etti.
KARAR VE AİLE AVUKATININ AÇIKLAMALARI
Savcılık mütalaasına karşı söz alan Cihan, ıslak yol ve hakimiyet kaybı gibi gerekçelerle savcının mütalaasını kabul etmediğini ve beraat istediğini yineledi. Beyanların ardından mahkeme, sanık Ahmet İhsan Cihan'ı 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına ve 1 yıl süreyle ehliyetine el konulmasına hükmetti. Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan aile avukatı Deniz Altaylı, kararın kendileri için yeterli olmadığını belirtti. Altaylı, "Cevat Berkan Kobal, geçtiğimiz yaz sonu bir trafik cinayetine kurban gitti. Biz sanığın bilinçli taksir yönünden cezalandırılmasını beklerken mahkeme taksirden hüküm kurdu. Bu, alması gereken cezanın verilmediği anlamına geliyor. Mücadelemiz sürecek, istinaf başvurusunda bulunacağız ve takdir edilen cezanın artırılması için elimizden geleni yapacağız. Bu, diğer bisiklet sürücüleri ve trafikteki araç dışı özneler açısından emsal teşkil etmeli" dedi.
- 15:55Arçelik, Hitachi ortaklığını sonlandırdı: 261 milyon dolarlık satış
- 15:45Altı ülkeden çocuklar Muğla'da sahne aldı: Kültür köprüsü kuruldu
- 15:36TEPAV'dan TCMB'ye acil faiz artışı çağrısı: 'Yüzde 40'a çıkarılmalı
- 15:26İzmir taksi cinayetinde iddianame kabul edildi: Şoförü öldürüp aracı gasp eden zanlı hakim karşısına çıkıyor
- 15:16Fatih Öztürk, Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcılığı'na atandı




