Bingöl kırsalında şok baskın: Kalaşnikof ve mühimmat ele geçirildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde jandarma operasyonunda 1 kalaşnikof, av tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu bir adrese düzenlenen operasyonda, yasa dışı silahlanmaya darbe vuruldu. Şüpheli bir şahsın ikametine yönelik gerçekleştirilen baskında, önemli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.
YASA DIŞI SİLAHLANMAYA GEÇİT YOK
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, yasa dışı silahlanmanın önüne geçmek amacıyla yürüttüğü istihbari çalışmalar kapsamında, 16 Nisan 2026 tarihinde Karlıova ilçesi kırsalında belirlediği bir adreste arama yaptı. Yapılan detaylı incelemelerde, 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, tam 95 adet fişek, 1 adet G3 kasatura ve 1 adet dürbün bulundu.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Operasyonun ardından, ele geçirilen silah ve mühimmatla ilgili olarak 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Yetkililer, bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması adına bu tür operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
- 11:52Gazeteci Reha Muhtar, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti: Acıbadem Bodrum Hastanesi'nden detaylı açıklama
- 11:42Şanlıurfa'da dev uyuşturucu operasyonu: 69 kişi gözaltına alındı
- 11:32Afyonkarahisar'da koyun ve keçiler için sağlık seferberliği sürüyor
- 11:23Dünyanın en hızlı büyüyen şehirleri arasında Türkiye'nin 7 kenti dikkat çekiyor
- 11:12OECD'den Türkiye ekonomisine yönelik kritik revizyon: Büyüme beklentisi aşağı çekildi





