ASAYİŞ
Yayınlanma : 21 Ocak 2026 04:28

Bingöl'de nefes kesen anlar: Yola düşen çığdan saniyelerle kurtuldular

Bingöl'de nefes kesen anlar: Yola düşen çığdan saniyelerle kurtuldular
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası Yedisu-Karlıova kara yoluna çığ düştü. Saniyelerle kurtulan sürücüler haber verdi, ekipler yolu trafiğe açtı.

Bingöl'de etkili olan kar yağışının ardından Yedisu ve Karlıova ilçeleri arasındaki kara yoluna çığ düştü. Olay, bölgede ilerleyen araç sürücülerini büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bıraktı.

sempati mobilya

KIZILÇUBUK MEVKİİNDE DEHŞET ANLARI

İki gün süren kar yağışının ardından don ve tipiye dönüşen hava koşulları, kırsal bölgelerde kar kalınlığının 1,5 metreye ulaşmasına neden oldu. Bu olumsuz hava şartları sırasında Yedisu ile Karlıova ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunun Kızılçubuk mevkisinde büyük bir çığ meydana geldi. Olay anında yolda seyir halinde olan bazı vatandaşlar, saniyelerle çığ altında kalmaktan kurtulmayı başardı.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ, YOL TRAFİĞE AÇILDI

Çığ tehlikesinden kurtulan sürücüler hemen Karayolları ekiplerine haber verdi. Bölgeye kısa sürede sevk edilen ekipler, iş makineleriyle birlikte hummalı bir çalışmaya girişti. Yapılan yoğun çalışmaların ardından yola düşen çığ temizlenerek kara yolu yeniden trafiğe açıldı ve ulaşım normale döndü.