Bilecik'te yaşanan yangınların ardından, bölgedeki üreticilerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla devlet tarafından 11 milyon 500 bin TL tutarında yeni bir destek ödeneği tahsis edildi.

ÜRETİCİLERE YÖNELİK DESTEKLER
Bilecik'in Merkez, Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerinde meydana gelen yangınların ardından zarar tespit çalışmaları tamamlanmış ve bu kapsamda etkilenen üreticilere yönelik destek süreci hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Daire Başkanlığı, il genelindeki üreticiler için 11 milyon 500 bin TL'lik acil destek ödeneğini aktardı. Bu ödenekle, yangından etkilenen ve tespitleri yapılan 469 üreticiye kısa süre içinde ödeme gerçekleştirilecek.
AFET SONRASI ÇALIŞMALAR
Afetlerin ardından başlatılan kapsamlı çalışmalar çerçevesinde, evleri zarar gören vatandaşlar için kalıcı konut yapım süreci devam ederken, geçici barınma ihtiyaçları için konteyner yerleşimleri de tamamlandı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik olarak ise büyükbaş ve küçükbaş hayvan, yem, balya ve hayvan çadırı gibi çeşitli destekler sağlandı. Ek olarak, TARSİM aracılığıyla zarar gören çiftçilere yönelik hibe desteği verilerek, bölgede üretimin sürdürülebilirliği hedeflendi. Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, yapılan yeni ödenekle ilgili değerlendirmesinde, "Bu destek, yangınlardan etkilenen üreticilerimizin ekonomik olarak yeniden ayağa kalkmalarına önemli bir katkı sunacaktır. İlimize ve tüm üreticilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.







