YAŞAM
Yayınlanma : 17 Mayıs 2026 13:53

Bilecik'te iki mahalleye nefes aldıracak projeler hayat buluyor: Park ve yürüyüş yolu geliyor

Bilecik'te iki mahalleye nefes aldıracak projeler hayat buluyor: Park ve yürüyüş yolu geliyor
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, İstasyon ve Orhangazi mahallelerine iki yeni proje kazandırıyor: Orhangazi Mahallesi Park ve Mesire Alanı ile Karasu Yürüyüş Yolu.

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, İstasyon ve Orhangazi mahallelerinde yürütülen önemli projelerin son durumunu yerinde inceledi. Başkan yardımcıları ve ilgili birim çalışanlarıyla birlikte gerçekleştirilen saha ziyaretinde, bölgeye kazandırılması hedeflenen iki büyük projenin detayları paylaşıldı.

sempati mobilya

Bilecik\

ORHANGAZİ MAHALLESİNE YEPYENİ BİR YAŞAM ALANI

Başkan Subaşı, Orhangazi Mahallesi'nde yıllardır atıl durumda bulunan bir alanın kapsamlı bir projeyle yeniden canlandırılacağını belirtti. Bu kapsamda, 'Orhangazi Mahallesi Park ve Mesire Alanı' projesi hayata geçiriliyor. Subaşı, tamamlandığında bölgenin oldukça hareketli ve keyifli bir yaşam merkezine dönüşeceğini vurguladı. "Buradaki yıllarca atıl halde bulunan alanın maalesef kimseye faydası yoktu. Bizler de burada kapsamlı bir çalışma başlattık. Buradaki çalışmalar tamamlandığında bu bölge cıvıl cıvıl olacak. Ayrıca Bileciklileri niçin buradaki güzelliklerden faydalandırmayalım diye düşündük. Çalışmamız tamamlanınca burası çok güzel olacak" dedi.

KARASU YÜRÜYÜŞ YOLU İLE DOĞAYLA İÇ İÇE BİR DENEYİM

İstasyon Mahallesi'nde ise 'Karasu Yürüyüş Yolu' projesinin ilerleyişi kontrol edildi. Soğuksu Parkı'ndan başlayacak olan bu 1.5 kilometrelik yürüyüş alanının, vatandaşlara doğayla iç içe keyifli bir vakit geçirme imkanı sunacağı ifade edildi. Proje kapsamında, insanların aileleriyle birlikte oturup dinlenebilecekleri, çay ve kahve gibi ikramların sunulacağı alanlar oluşturulacak. Suyun sesi eşliğinde yürüyüş yapacak olan ziyaretçiler için ara ara banklar da yerleştirilecek. Başkan Subaşı, bu çalışmayla bölgenin de hareketleneceğini dile getirdi. "Karasu yürüyüş alanını en güzel şekilde hizmete açacağız" diyen Subaşı, projenin tamamlanmasıyla İstasyon Mahallesi sakinlerinin ve Bilecik halkının yeni bir sosyal ve rekreasyon alanına kavuşacağını sözlerine ekledi.