Beypazarı Ticaret Odası Başkanı İrfan Çelik öncülüğünde organize edilen özel bir heyet, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gerçekleştirdiği ziyaretle önemli ticari temaslarda bulundu. Heyetin ilk durağı Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği oldu ve burada Ticaret Başmüşaviri Nevzat Bozkurt ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirildi.
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ
İki ülke arasındaki ticari potansiyelin artırılmasına yönelik yapılan görüşmelerde, Beypazarı bölgesinin tarım ürünleri ve gıda sektöründeki ihracat imkanları detaylı şekilde masaya yatırıldı. Özellikle yerel ürünlerin Azerbaycan pazarına girişi için gerekli prosedürler ve pazarlama stratejileri üzerinde duruldu.
KÜLTÜREL TEMASLAR VE HEDİYELER
Heyetin programında yer alan Yunus Emre Enstitüsü Bakü Temsilciliği ziyaretinde, kültürel etkileşimin ticari ilişkilere olan katkısı vurgulandı. Ziyaretin anısına Beypazarı'na özgü geleneksel lezzetler olan Beypazarı Kurusu ve Beypazarı Havuç Lokumu takdim edildi.
GELECEK PROJEKSİYONLARI
İrfan Çelik, gerçekleştirilen temasların oldukça verimli geçtiğini belirterek, önümüzdeki dönemde karşılıklı işbirliğini geliştirecek somut adımların atılacağını ifade etti. Bakü'deki temasların, bölge ticaretine yeni kapılar açacağı öngörülüyor.






