Düzenleme : 26 Şubat 2026 13:34
Belediye başkanından şaşırtan yaşam tavsiyesi: 'Borç bulursun, çorba bulursun, domates ekersin!

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, işçilere yönelik 'borç bulursun, çorba bulursun, domates ekersin' şeklindeki açıklamalarıyla tepki çekti. Palaz, sendika süreçlerine müdahil olmadığını da belirtti.
Balıkesir'in Gönen ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Palaz'ın, işçi maaşları ve yaşam koşullarına dair yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Palaz, belediyenin sendika süreçlerine müdahil olmadığını belirtirken, işçilerin geçim sıkıntısına yönelik yorumları dikkat çekti.
SENDİKA SÜRECİNE MÜDAHALE YOK
Bir gazetecinin, sendika değişiminde Gönen Belediyesi'nin bir dahli olup olmadığı sorusu üzerine konuşan Başkan Palaz, "Bizim dahilimiz olamaz. Sendika biliyorsunuz işçilerle alakalı olan bir kısım. Ben hiçbir şekilde karışmam, müdahil de olmam" dedi. Göreve geldikleri 2019 yılından bu yana belediye şirketinde çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.
YAŞAM ŞARTLARINA İLGİNÇ YAKLAŞIM
Palaz, Bandırma ile Gönen'deki yaşam şartlarını karşılaştırırken, "Bandırma'daki yaşam şartlarıyla burasının yaşam şartları çok farklı. Bandırma'daki ev kirasıyla buradaki ev kirası bir mi? Normal şartlarda buradaki yaşam, nereye gitsen borç bulursun, nereye gitsen çorba bulursun. Vaktin varsa hafta sonu domatesini, biberini, soğanını ekersin" ifadelerini kullandı. Maaşların her ayın 15'inde düzenli olarak ödendiğini vurgulayan Palaz, bunun bir yönetim başarısı olarak sunulması ve yaşam koşullarına dair sarf ettiği sözler eleştirilere neden oldu.
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!





