DÜNYA
Yayınlanma : 01 Mart 2026 18:02
Belçika, Rus petrol tankerine operasyon düzenledi

Belçika, Fransa'nın desteğiyle düzenlenen operasyonla Rusya'ya ait bir petrol tankerine el koydu ve gemi Zeebrugge Limanı'na yönlendirildi.
Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa'nın desteğiyle gerçekleştirilen "Mavi İstilacı Operasyonu"nu duyurdu.
RUS TANKERİNE EL KOYULDU
Francken, Rusya'ya ait 'gölge filosu'na mensup olan bir petrol tankerine el koyduklarını belirtti ve geminin Zeebrugge Limanı'na götürüldüğünü ifade etti. Operasyonla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağı bilgisini de verdi.
ULUSLARARASI DENİZ HUKUKU VURGUSU
Belçika Başbakanı Bart De Wever, operasyona destek veren Fransa'ya teşekkür ederek, "Belçika, uluslararası deniz hukukunu ve kara sularının güvenliğini koruyacaktır." dedi. Ayrıca, Adalet Bakanı Annelies Verlinden, operasyona katkı sağlayanlara teşekkür ederek, Kuzey Denizi'nin korunmasının önemine değindi.
- 00:21Kanlar içindeki gence kelepçe: polis müdahalesi şok etkisi yarattı
- 00:10Virüs dolu biyolojik örneklerle havalimanında yakalandılar
- 00:00Veri Odaklı Analiz: Trump'ın politikaları benzin fiyatlarını nasıl uçurdu?
- 23:52İngiltere'de devasa su rezervuarı: 8,7 milyar litre susuzluğa karşı kalkan olacak
- 23:44Son dakika: ABD-İran müzakereleri için yeni tarih belirlendi






