Belçika Başbakanı'nın kedisi Maximus, siyasi kulislerde 'en sevilen' isim oldu

Belçika Başbakanı Alexander De Wever'in barınaktan sahiplendiği kedisi Maximus, siyasi kulislerin sevilen ismi oldu. İddialı ismi ve sevimli halleriyle Maximus, ülkenin gündeminde yer buluyor.
İngiltere'nin meşhur kedisi Larry'nin izinden giden Maximus, Belçika siyasetinin yeni gözdesi haline geldi. Brüksel'deki başbakanlık ofisinin resmi sakini ilan edilen gri tüylü Maximus, kısa sürede ülkenin internet gündeminde üst sıralara yerleşti.
Siyasete 'Maximus' Dokunuşu
Ağustos ayında başbakanlık konutunun resmi sakini olarak duyurulan Maximus'un adı ve soyadı, Başbakan Alexander De Wever'in Latince ve Roma tarihine olan ilgisini yansıtıyor. "Textoris" kelimesi, Latince'de "dokumacıya ait" anlamına gelirken, De Wever soyadına da bir gönderme yapıyor. Bu isim birleşimi, "De Wever'in güzel Maximus'u" şeklinde esprili bir şekilde yorumlanıyor.
Barınaktan Başbakanlığa
Başbakan De Wever, terk edilmiş bir Scottish Fold cinsi olan Maximus'u bir hayvan barınağından sahiplendiğini açıklamıştı. Bir basın toplantısında kedisiyle ilgili yaptığı esprili yorumda, "Ofisimde gri bir kedim var; fare yakalamıyor ama yine de onu seviyorum," ifadelerini kullanmıştı. Bu durum, Maximus'un sadece bir evcil hayvan olmanın ötesinde, siyasi ortama neşeli bir dokunuş kattığını gösteriyor.
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi
- 05:43Sazlıdere'de bilirkişi şoku: TOKİ inşaatları mevzuata aykırı mı?
- 05:35Donald Trump Jr. nadir element şirketi için Pentagon'dan dev kredi aldı






