Bayram öncesi müjde: Emekli ikramiyeleri 17-22 Mayıs'ta hesaplarda olacak!

Kurban Bayramı öncesinde emekli ikramiyeleri 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. Bu yıl 4 bin TL olarak belirlenen ikramiyeden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile hak sahipleri faydalanacak.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri nihayet netleşti. Bu yıl 4 bin TL olarak belirlenen ikramiyeler, bayram tatili başlamadan, 17-22 Mayıs tarihleri arasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tüm hazırlıklarını tamamlayarak ödeme sürecinin bayram yoğunluğu öncesinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamış durumda.
ÖDEMELER ÖNE ÇEKİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, ödemelerin bayramdan önce yapılacağını vurguladı. Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin Kurban Bayramı ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında yatırıyoruz." diyerek, emeklilerin yüzünü güldüren bu gelişmeyi duyurdu. Bu yıl Kurban Bayramı, 27 Mayıs tarihinde başlayacak ve tahsis numaralarına göre yapılacak ödemelerle emekliler bayram hazırlıklarını erkenden yapabilecek.
KİMLER İKRAMİYE ALACAK?
Bu yılki Kurban Bayramı ikramiyesinden SGK'dan emeklilik, yaşlılık, vazife malullüğü, malullük ve ölüm aylığı alanlar faydalanacak. Ayrıca, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler ve güvenlik korucuları da bu ödemeden yararlanabilecek. Şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da ikramiye alacaklar arasında yer alıyor. Resmi tatil takvimine göre, bayram arifesi 26 Mayıs Salı günü yarım gün olacak ve bayramın kendisi 27 Mayıs'ta başlayıp 30 Mayıs'a kadar sürecek. Ülkemizin emektarları kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.
- 06:52Denizlerdeki plastik kirliliğiyle mücadelede devrim niteliğinde bir sistem hayata geçti
- 06:41Altın hayali, zirvede zorlu bir yaşamı beraberinde getiriyor: La Rinconada'da nefes almak bile çile
- 06:31Atacama Çölü'nde tarihi keşif: Kuraklığın gerçek yaşı belirlendi
- 06:21Çin'den dev altyapı hamlesi: 770 bin km'lik hat yenileniyor, akıllı sistemler geliyor
- 06:11A Milli Futbol Takımı, Avustralya maçı için çalışmalara hız verdi





