EKONOMİ
Yayınlanma : 17 Mart 2026 01:56

Bayram alışverişi başladı: Şekerleme ve çikolata satışları patladı

Bayram alışverişi başladı: Şekerleme ve çikolata satışları patladı
Bayram alışverişi için hazırlıklar başladı. Özpamukçu, şekerleme ve çikolata satışlarının bayram öncesi dönemde normal haftalara göre birkaç kat arttığını açıkladı.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, bayram alışverişinin hareketliliğinin bayramdan 7-10 gün önce arttığını ifade etti. Özpamukçu, 'Bayram ziyaretleri için hazırlık yapan haneler, tatlı ve içecek çeşitleri gibi birçok kategoride alışverişlerini yoğunlaştırıyor. Bayrama birkaç gün kala ise alışveriş trafiği zirveye ulaşıyor' şeklinde konuştu.

teknik yapı

İKRAMLIK ÜRÜNLERDE HAREKETLİLİK

Bu yıl da benzer bir alışveriş yoğunluğu beklediklerini söyleyen Özpamukçu, 'Ramazan hareketliliğinin her geçen yıl bir miktar geriye gittiğini gözlemliyoruz. Tüketim alışkanlıkları, demografik yapının değişimi ve alışveriş yöntemlerindeki değişiklikler bunun nedenleri arasında' dedi. Özpamukçu, bayram dönemindeki alışverişlerde ikramlık ürünlerin yanı sıra et ve süt ürünleri, hamur işi malzemeleri gibi kategorilerde de talep artışı yaşandığını belirtti.

PERAKENDE SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ DÖNEM

Özpamukçu, bayram dönemlerinin perakende sektörü için önceden planlanan yoğun dönemler olduğunu vurguladı. 'Ramazan ve bayram, gıda perakendesi açısından yılın en hareketli dönemleri. Misafir ağırlama kültürünün yoğun olduğu bu süreçte alışveriş sıklığı ve sepet tutarlarında artış gözleniyor' dedi. Bu dönemde bazı ürün kategorilerindeki satışların belirgin şekilde yükseldiğini ve genel mağaza trafiğinde artış yaşandığını da sözlerine ekledi.