Baykar bünyesindeki Piaggio Aerospace'ten Türkiye'ye ilk P.180 Avanti EVO siparişi

Baykar bünyesindeki Piaggio Aerospace, bir Türk şirketinden 2 adet P.180 Avanti EVO uçağı için sipariş aldı. Uçaklar, yönetici taşımacılığı ve hava ambulansı görevlerinde kullanılacak.
Baykar'ın bünyesine kattığı İtalyan şirketi Piaggio Aerospace, Türkiye'den ilk P.180 Avanti EVO uçağı siparişini aldı.
NBAA-BACE FUARI'NDA AÇIKLANDI
Piaggio Aerospace tarafından yapılan açıklamada, bu önemli anlaşmanın Las Vegas'ta düzenlenen iş jetleri fuarı NBAA-BACE'te duyurulduğu belirtildi. Açıklamaya göre, Piaggio Aerospace, bir Türk şirketinden 2 adet P.180 Avanti EVO uçağı için yeni bir sipariş aldı. Bu uçakların servis ve ambulans konfigürasyonlarında kullanılacağı ifade edildi. Bu anlaşma, Avanti EVO'nun hız, verimlilik ve operasyonel esneklik kombinasyonunun devam eden cazibesini bir kez daha gözler önüne serdi.
YÖNETİCİ TAŞIMACILIĞI VE HAVA AMBULANSI İÇİN DONATILACAK
Türkiye'ye satılan ilk 2 Avanti EVO uçağı, yönetici taşımacılığı ve hava ambulansı görevlerini yerine getirecek şekilde donatılacak. Bu tercihin, bölgesel havacılıkta çok amaçlı platformlara yönelik artan talebi de yansıttığı vurgulandı. Piaggio Aerospace Üst Yöneticisi Giovanni Tomassini, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Bu sipariş, Avanti EVO'nun güçlü uluslararası konumunu pekiştiriyor. Yeni sahibimiz Baykar'ın tam desteğiyle Piaggio Aerospace için yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Bu sözleşme, müşterilerin hem uçaklarımıza hem de iş jetleri pazarındaki rolümüze duyduğu güvenin somut bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.





