GÜNDEM
Yayınlanma : 07 Ağustos 2025 10:00

Bayburtlu öğrenciler Çanakkale'den döndü

Bayburtlu öğrenciler Çanakkale'den döndü
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘110. Yılında 110 Bin Gençle: Bir Destandır Çanakkale’ projesi kapsamında Çanakkale'ye giden Bayburtlu lise öğrencileri, tarihi mekanları ziyaret ettikten sonra Bayburt'a döndü.

Bayburt'tan Çanakkale'ye giden lise öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘110. Yılında 110 Bin Gençle: Bir Destandır Çanakkale’ projesi kapsamındaki ziyaretlerini tamamlayarak kente geri döndü.

teknik yapı

ANLAMLI BİR YOLCULUK

Bayburt Gençlik Merkezi koordinasyonunda Çanakkale'ye uğurlanan öğrenciler, şehitlikleri ziyaret ederek ve rehberler eşliğinde tarihi mekanları gezerek Çanakkale'nin tarihi dokusunu yerinde deneyimleme fırsatı buldu. Öğrenciler, milli mücadelenin önemli bir cephesi olan Çanakkale'nin önemini bir kez daha gözlemleme imkanı yakaladı.

DESTANDIR ÇANAKKALE PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yürüttüğü proje kapsamında Bayburt'tan gönderilen öğrenciler, sorunsuz bir şekilde geziyi tamamladı. Ecdadın izini sürme ve tarihin izlerini deneyimleme fırsatı bulan öğrenciler, unutulmaz anılar ve derin bir tarih bilinciyle Bayburt'a döndüler. Öğrencilerin duygusal anlar yaşadığı ziyaret, milli mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.