Bayburt'ta 'Yeşil Vatan' projesi: Öğrenciler fidan dikti

Bayburt Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, 'Her Çocuk Bir Fidan, İlk Ders Yeşil Vatan' projesi kapsamında okul bahçesine fidan dikti.Bayburt'ta 'Yeşil Vatan' projesi: Öğrenciler fidan dikti
Bayburt Güzel Sanatlar Lisesinde, ‘Her Çocuk Bir Fidan, İlk Ders Yeşil Vatan’ projesi kapsamında fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen ‘Köklerden Geleceğe Nefes Protokolü’ çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, okul bahçesine çam fidanları dikti.

YEŞİL VATAN İÇİN FİDANLAR DİKİLDİ
Gelecek nesillere daha yeşil bir vatan bırakmak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, diktikleri fidanlara can suyu verdi. Rüveyda Haşlak isimli öğrenci, “Yeşil Vatan Projesi adı altında her çocuk bir fidandır diyerek fidanlarımızı diktik ve can sularını verdik. Bizden sonraki nesile yeşil bir vatan bırakma görevini tamamlamış olduk” dedi. 12’nci sınıf öğrencisi Ömer Erbay ise, “Dersimizin konusu yeşil vatan. Biz de bu vesileyle okulumuzun bahçesini fidanlarla doldurduk. Bizden sonraki arkadaşlarımız fidanlarımızın büyüdüğünü daha iyi görebilecekler” diye konuştu. Sümeyye Uçar da orman yangınlarının acısını hafifletmek için fidan dikimi yaptıklarını belirterek, “Bugünkü dersimizin konusu yeşil vatan. Biz de bu kapsamda okulumuzun bahçesine fidanlar diktik. Orman yangınlarının acısını hafifletmek için geleceğe nefes olduk” ifadelerini kullandı.

DOĞA SEVGİSİNİ GELİŞTİRME AMACI
Görsel Sanatlar Öğretmeni Nihal Şahin, Dede Korkut hikâyelerinden örnek vererek, “Dede Korkut, hikayelerinde der ki: ‘Kan Turalı baktı gördü bu yerde, kuğular, turnalar, keklikler uçarlar. Bu yerde çayırlar, çimenler var. Selcan Hatun bu yeri gördü ve beğendi’ Biz de ulu çınarımızla aynı duyguları, aynı hassasiyetleri ve doğanın lezzetini tatmak ve bu lezzeti gelecek nesillere aktarmak adına fidanlarımızı diktik” şeklinde konuştu. Protokol kapsamında eğitim yılı boyunca ’Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare’ etkinlikleri düzenlenecek.
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar



