YAŞAM
Yayınlanma : 20 Eylül 2025 05:27
Bayburt köylerinde kışlık kavurma sezonu başladı

Bayburt köylerinde, kışlık et ihtiyacını karşılamak için geleneksel yöntemlerle yapılan kavurma hazırlıkları sürüyor. Köylüler, meşe ateşinde kaynatarak hazırladıkları kavurmaları kış boyunca tüketiyor.
Bayburt'un köylerinde kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Köylüler, geleneksel yöntemlerle kışlık kavurma yapıyorlar.

MEŞE ATEŞİNDE KAVURMA
Sabahın erken saatlerinde başlayan hazırlıklar, meşe odunu ateşinde büyük kazanlarda kaynatılan etlerle sürüyor. Yaklaşık iki saat kaynatılan etler, suyu çekinceye kadar pişiriliyor ve özel bir yöntemle muhafaza ediliyor.

KÜLTÜREL BİR GELENEK
Kış aylarında misafirlerine ikram etmek için bu geleneği sürdüren köylüler, hayvan gelişimini ve hava koşullarını da göz önünde bulunduruyorlar. Hazırlanan kavurmalar yılbaşından sonra tüketilmeye başlanıyor. Şeyma Aydoğan adlı bir köylü kadın, bu geleneğin atalarından miras kaldığını ve özellikle kahvaltılarda tüketildiğini belirtti.
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı





