BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Antalya, Isparta ve Burdur illerinden yapılan ihracatta artış olduğunu açıkladı. 1 Ocak-31 Temmuz dönemini kapsayan verilere göre, ihracat geçen yıla kıyasla yüzde 2,55 oranında yükseldi. Temmuz ayında ise bölgeden 218 milyon 794 bin dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştirildi.
BÖLGEDEN İHRACATTA ARTAN İLGİ
Çavuşoğlu, 2 bin 59 firmanın 164 ülke ve bölgeye ihracat yaptığını, bölge ürünlerinin dünyanın dört bir yanına ulaştığını belirtti. 7 aylık dönemde toplam ihracatın 1 milyar 599 milyon 747 bin dolara ulaştığını, yaş meyve ve sebze sektörünün 448 milyon 81 bin dolarla ilk sırada yer aldığını açıkladı. Bu sektörü mermer ağırlıklı maden ve metaller, ağaç mamulleri ve orman ürünleri, kimyevi maddeler ve mamulleri ile hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri takip etti.
ALMANYA İHRACATTA ÖNDE
Yılın ilk 7 ayında en fazla ihracat, 127 milyon 606 bin dolarla Almanya'ya yapıldı. Almanya'yı sırasıyla Çin, Rusya, ABD ve Ukrayna takip etti. BAİB'in ihracatı artırmak için ticaret heyetleri düzenleyeceğini, yurt dışı fuarlarına katılacağını ve URGE Projeleri düzenlemeye devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, eğitim seminerleriyle ihracatçılara destek olmayı sürdüreceklerini ve iklimsel, piyasa şartlarından kaynaklı kayıpları telafi etmek için çalışacaklarını ifade etti.







