EKONOMİ
Yayınlanma : 07 Mayıs 2026 09:46

Başkan Tugay: 'Biz dediğimizde başarıyı yakalarız

Başkan Tugay: 'Biz dediğimizde başarıyı yakalarız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, 'ben değil biz' anlayışıyla başarıya ulaşacaklarını belirtti.
Başkan Tugay: 'Biz dediğimizde başarıyı yakalarız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, mesaisine İzmir Metrosu’nun personeliyle bir araya gelerek başladı. Tugay, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Her ne yapıyorsak yapalım, 'ben' değil 'biz' dediğimiz zaman başarırız. Birbirimizi dinlememiz, doğru anlamamız ve bir aile düşüncesiyle çalışmamız çok değerli. Sizden en büyük ricam budur" şeklinde konuştu.

sempati mobilya

Başkan Tugay: \

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİR AİLEDİR

Başkan Tugay, daha önceki haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin personeliyle bir araya gelmişti. Bugün ise mesaisine İzmir Metro'da kahvaltı yaparak başladı. Tugay’a; İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hakan Uzun, İzmir Metro Genel Müdürü Sinan Karakuzu ve Demiryolu-İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral eşlik etti. Kahvaltının ardından Narlıdere Kaymakamlık - Evka 3 metro hattının koordine edildiği Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Tugay, burada bilgi aldı ve atölyede çalışan personele emekleri için teşekkür etti.

Başkan Tugay: \

SİYASET VE TOPLUMSAL SORUMLULUK

Siyasete olumsuz bakanların ülkeye büyük zararlar verdiğini belirten Tugay, "Siyasetle ilgili konuşmak, tavır koymak kesinlikle kötü ve yanlış değil. Hepimizin ihtiyacı olan bir şey. Ben memur bir ailenin çocuğuyum, ailemde hiç doktor yok, ilk doktor benim. Sülalemin ilk doktoru ve siyasetçisi benim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldum ve bunu kendi hikâyem olarak görmüyorum, bu ülkenin çocuklarının hikâyelerinden biri olarak değerlendiriyorum. Hepimizin iyi ve mutlu olması için siyaset yapmalıyız" dedi.

Başkan Tugay: \

İZMİR METRO PROJELERİ

İzmir’in ve Türkiye’nin daha iyi bir noktaya ulaşması gerektiğini vurgulayan Tugay, "Bir şeyi aldığımızdan daha iyi bırakmak zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni tüm birimleriyle daha iyi bir noktaya getirdiysek bu bizim onurumuzdur. Geçen günlerde Buca Metrosu projesinde inceleme yaptık. Türkiye’nin en uzun tünelini yapıyoruz. 17,8 kilometre uzunluğunda bir metro hattı yapılıyor. 2 yıl önce yüzde 2 seviyesindeydi, şu anda yüzde 50 seviyesine ulaştık. Aynı şekilde devam edersek önümüzdeki 2 yılda bunu tamamlayabiliriz. Bu, Türkiye’nin en değerli metro projelerinden biri olacak ve büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Başardığımızda büyük bir onur olacak" ifadelerini kullandı.