Düzenleme : 09 Ocak 2026 11:58
Başkan Aras'tan 10 Ocak mesajı: Basın, demokrasinin vazgeçilmez dinamiğidir

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basının demokratik rolünü vurguladı ve gazetecilerin özgür çalışma ortamına destek verdi.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, basının demokratik toplumdaki hayati rolünü vurgulayarak, gazetecilerin emeklerini takdir etti.
BASININ DEMOKRATİK İŞLEVİ
Aras, basının halkın doğru ve zamanında bilgiye erişim hakkını güvence altına aldığını, denetimi mümkün kıldığını ve demokrasinin sağlıklı işlemesini sağlayan temel kurumlardan biri olduğunu belirtti. Gazeteciliği toplumun gözü, kulağı ve vicdanı olma sorumluluğuyla tanımladı.
ELEŞTİRİNİN ÖNEMİ VE ÖZGÜRLÜK ALANLARI
Başkan, eleştirinin tehdit olarak değil, demokratik yönetimin vazgeçilmez bir parçası olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. Basın özgürlüğünün genişletilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayarak, uluslararası endekslerin bu alanda ilerleme ihtiyacına işaret ettiğini kaydetti.
KUTLAMA VE TEMENNİLER
Aras, basın emekçilerinin verdiği mücadelenin toplumsal bir demokrasi mücadelesi olduğunu söyledi. Tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, özgür ve eleştirel bir basın ikliminin güçlenmesini diledi.
- 06:41Sultan'ın 10 saatlik Londra turu ve taksi şoförünün gözünden o anlar
- 06:31Türk Tarih Kurumu mobil mağazasının ilk konuğu Önder Duman
- 06:19Küresel piyasalarda El Nino paniği: Dört temel ürüne zam yolda!
- 06:09Yunanistan Cumhurbaşkanı Tasulas, sınır karakolunda Türkiye'ye mesaj gönderdi
- 05:59Öpücük hastalığı genç bir kızı tanınmaz hale getirdi: Ailesi bile dehşete düştü





