SİYASET
Yayınlanma : 30 Nisan 2026 14:07

Başkan Aras'tan 1 Mayıs vurgusu: 'Emeğin karşılığı verilmiyor, güvencesiz çalışma yaygınlaşıyor

Başkan Aras'tan 1 Mayıs vurgusu: 'Emeğin karşılığı verilmiyor, güvencesiz çalışma yaygınlaşıyor
Başkan Ahmet Aras, 1 Mayıs mesajında günümüzdeki güvencesiz çalışma koşulları ve emeğin karşılığının alınamaması sorunlarına dikkat çekti. Belediyenin emek yanında durduğunu belirterek eşit ve özgür bir gelecek diledi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle emekçilere yönelik derin bir mesaj yayımladı. Aras, bu özel günün, tarih boyunca emekçilerin verdiği mücadelenin ve hak arayışının bir simgesi olduğunu vurguladı.

teknik yapı

BUGÜNÜN GERÇEKÇESİ VE MÜCADELE

Başkan Aras, günümüz koşullarında emeğin yeterince karşılığını bulamadığına, güvencesiz çalışma biçimlerinin arttığına ve sendikal haklar üzerindeki baskıların devam ettiğine dikkat çekti. Milyonlarca insanın sadece işsizlik korkusuyla değil, aynı zamanda çalıştığı halde yoksullaşma gerçeğiyle yüzleştiğini belirten Aras, emekçilerin, emeklilerin, gençlerin, kadınların ve güvencesiz çalışan kesimlerin yaşam koşullarının giderek ağırlaştığını ifade etti. Bu nedenle 1 Mayıs'ın bugünün koşullarında daha da anlamlı bir gün olduğunu sözlerine ekledi.

GELECEĞE DAİR UMUT VE BELEDİYE ANLAYIŞI

Aras, 1 Mayıs'ın geçmişin kazanımlarını hatırlatırken, bugüne ve geleceğe dair ortak bir söz kurma fırsatı sunduğunu dile getirdi. Emekçilerin adil vergi sistemi, eşit işe eşit ücret, güvenceli çalışma şartları ve güçlendirilmiş sendikal haklar talep ettiğini belirtti. Çocukların güvenle büyüdüğü, gençlerin gelecek kaygısı taşımadığı, kadın emeğinin değer gördüğü, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya özlemiyle meydanlara döküldüklerini ifade etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman emeğin yanında yer alan bir anlayışı benimsediklerini vurgulayan Aras, kamusal hizmetleri güçlendirirken, bu hizmetleri üreten emekçilerin haklarını korumayı, alın terini gözetmeyi ve sosyal adaleti sağlamayı temel görevleri olarak gördüklerini söyledi. Muğla'da her hizmetin emekle şekillendiğini belirterek, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı ve sömürüsüz, eşit ve özgür bir gelecek diledi.