• satrroıad dörüm
GÜNDEM
Yayınlanma : 14 Temmuz 2026 15:31

Başkan Akın'dan 15 Temmuz ruhuna vurgu: 'Millet iradesi her şeyin üstündedir

Başkan Akın'dan 15 Temmuz ruhuna vurgu: 'Millet iradesi her şeyin üstündedir
Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 15 Temmuz mesajında milli irade ve demokrasinin önemini vurgulayarak, o gece şehit düşenleri rahmetle, gazileri minnetle andı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli iradenin ve demokrasinin önemine dikkat çekti. Akın, Türk milletinin bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığını bir kez daha vurguladı.

15 TEMMUZ: MİLLETİN DİRENİŞ DESTANI

Başkan Akın, mesajında 15 Temmuz'un, milletin iradesine, demokrasisine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği tarihî bir dönüm noktası olduğunu belirtti. O hain darbe girişimi karşısında vatandaşların canı pahasına demokrasiyi savunduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine sahip çıktığını ifade eden Akın, "O gece, meydanları dolduran milyonlar; vatan sevgisinin, kardeşliğin ve millî iradenin hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini göstermiştir." dedi.

BALIKESİR'İN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIŞI

Kuvayımilliye'nin başkenti Balıkesir'in de o karanlık gecede demokrasinin, özgürlüğün ve millet iradesinin yanında yer aldığını hatırlatan Başkan Akın, bu toprakların mayasında dayanışma, cesaret ve memleket sevgisi olduğunu vurguladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri ışığında vatan söz konusu olduğunda tüm farklılıkların bir kenara bırakılıp aynı hedef etrafında kenetlenildiğini belirten Akın, demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını, aynı zamanda ortak değerlere, hukuka, özgürlüklere ve birbirine duyulan saygının da teminatı olduğunu dile getirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak milletin iradesini esas alan, birlik ve beraberliği koruyan bir anlayışla çalışmaya devam edeceklerini ve demokrasinin, Cumhuriyetin ve millî birliğin yılmaz savunucusu olacaklarını söyledi.

ŞEHİTLER MİNNETLE, GAZİLER ŞÜKRANLA ANILDI

Başkan Akın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarken, kahraman gazilere de şükranlarını sundu. Milletin birlik ve beraberliğinin daim olmasını dilediğini sözlerine ekledi.