Başkan Akın, çiftçilere destek sağlıyor

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Manyas Ovası’nda sulama sezonu öncesinde çiftçilere destek olmak için kapsamlı hazırlıklar yaptı, 2 bin çiftçiye hizmet verilecek.Başkan Akın, çiftçilere destek sağlıyor
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), Manyas Ovası’nda 2026 yılı sulama sezonu öncesinde kapsamlı hazırlıklarını tamamladı.

SULAMA KANALLARI HAZIRLANDI
Balıkesir’in verimli topraklarında tarımsal üretim yapan çiftçilerin suya zamanında ve düzenli erişimi için BASKİ, sulama kanalları ve iletim hatlarını sulama sezonuna hazırladı. Manyas Barajı Regülatörü’nde gerçekleştirilen sezon açılış programına Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü Murat Karakoyun katıldı.

ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM
BASKİ’nin yürüttüğü çalışmalarla sulama sezonunun verimli geçmesi için açık sulama kanallarında temizlik çalışmaları yapıldı. Yabancı ot mücadelesinin ardından ana iletim hatlarının sağlıklı su iletimi sağlandı. Kapalı sulama hatlarında ise bakım ve kontrol çalışmaları titizlikle gerçekleştirildi. Bu sayede, sulama altyapısının işlevselliği artırılarak sezon boyunca oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.

İKİ BİN ÇİFTÇİYE HİZMET
Manyas Ovası Sulama Tesisi’nden faydalanan yaklaşık 2 bin çiftçi için sulama faaliyetlerinin sorunsuz sürdürülmesi adına tüm hazırlıklar tamamlandı. BASKİ, tarımsal üretime verdiği destekle kırsalda kalkınmayı güçlendirmeye devam ediyor. Manyas Kaymakamı Bayram, barajın kapasitesinin dolu olduğunu ve 150 dönüm araziyi suladıklarını belirtti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü Karakoyun, tarla yollarının da yapıldığını vurguladı. Bu çalışmalar için Başkan Akın’a teşekkür eden Manyas Belediye Başkanı Duru, çiftçilere bol bereketli harmanlar diledi.
- 14:55Omuz ağrısı ihmal edilmemeli: Artroskopik cerrahi ile hızlı tedavi imkanı
- 14:45Denizli faciasının acı yüzü: Otobüs şoförü gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
- 14:29Tibet'te deprem sonrası 8 dakikada evler yükseldi: 24 günde 47 bin kişi hayata tutundu
- 14:20Alaşehir'de emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu
- 14:10Turizmde büyük indirim operasyonu: Oteller, turist beklerken fiyatları çakıyor!




