GÜNDEM
Yayınlanma : 31 Ağustos 2025 22:08

Bartın'da orman yangını: 6 saatlik mücadele sonrası kontrol altına alındı

Bartın'da orman yangını: 6 saatlik mücadele sonrası kontrol altına alındı
Bartın'ın Ulus ilçesindeki Aşağıçençi köyünde çıkan orman yangını, 5 helikopter ve çok sayıda itfaiye ekibinin 6 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangın, bir vatandaşın arılıkta tütsü yaparken otların tutuşması sonucu başladı.

Bartın'ın Ulus ilçesinde öğle saatlerinde çıkan bir yangın, havadan görüntülendi. Aşağıçençi köyünde, orman kenarındaki bir arılıkta başlayan yangın, kısa sürede ormanlık alana sıçradı.

sempati mobilya

ARILIĞA BAKIM SIRASINDA ÇIKAN YANGIN

Yangının, arılıkta bakım yapan D.Ö. isimli bir vatandaşın tütsü yapması sırasında otların tutuşmasıyla başladığı belirtildi. Vatandaş, bahçe hortumuyla alevleri söndürmeye çalışsa da rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, kamelyadaki piknik tüpünün patlamasına neden oldu. Durum, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi ve bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

KÜRE DAĞLARI MİLLİ PARKI'NDA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI

Küre Dağları Milli Parkı içinde gerçekleşen yangına, 5 helikopter, 20 arazöz, 8 su ikmal aracı ve 120 personel ile müdahale edildi. Yoğun çabalar sonucu yangın, yaklaşık 6 saat süren mücadelenin ardından kontrol altına alındı ve söndürüldü. Bölgede saatlerce devam eden soğutma çalışmaları da tamamlandı.