Barrack ve Netanyahu, Suriye ve Lübnan'ı görüştü

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer yetkililerle Suriye ve Lübnan'daki durumu görüştü. Görüşmelerde Lübnan'a yapılan saldırıların durdurulması ve Suriye-İsrail müzakereleri ele alındı.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmede Suriye ve Lübnan'daki durum ele alındı. The Jerusalem Post gazetesindeki isimsiz bir kaynağa göre, Barrack, Netanyahu'dan Lübnan'a düzenlenen saldırıları durdurmasını istedi. İkili ayrıca, Suriye-İsrail müzakerelerini de görüştü.
ABD'Lİ YETKİLİNİN İSRAİL ZİYARETİ
Barrack'in İsrail ziyareti sırasında Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Dışişleri Bakanı Gideon Saar ve Savunma Bakanı Yisrael Katz ile de görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi. ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilci Yardımcısı Morgan Ortagus da Barrack'e eşlik etti.
PARİS'TEKİ GÖRÜŞMELER
Öte yandan, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ve İstihbarat Başkanı Hüseyin Selame ile 19 Ağustos'ta Paris'te bir araya geldi. Görüşmede İsrail-Suriye sınırındaki güvenlik konusu ele alındı. Suriye devlet kanalı El-İhbariyye'ye konuşan bir hükümet yetkilisi, Suriye'nin 1974 ateşkes anlaşmasının yeniden etkinleştirilmesi için net bir mekanizmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu mekanizmanın İsrail'in Suriye topraklarına yönelik ihlallerini durdurmayı ve bölgede istikrarı sağlamayı amaçladığı ifade edildi.
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da




