Bankacılık sektöründe mevduat azalıyor: 112 milyar lira kayıp

Bankacılık sektörünün mevduatı, 8 Mayıs haftasında 112 milyar lira azalarak 30 trilyon 366 milyar liraya düştü. Türk lirası mevduatı azalırken, yabancı para mevduatı arttı.
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 8 Mayıs ile biten haftada, önceki haftaya göre 112 milyar 44 milyon 207 bin lira azalarak 30 trilyon 366 milyar 496 milyon 277 bin liraya geriledi.
MEVDUATTAKİ DÜŞÜŞ NEDEN OLDU?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat, 8 Mayıs ile biten haftada yüzde 0,37 oranında azaldı. Bu durum, yatırımcıların ve tasarruf sahiplerinin güvenli liman arayışlarını etkilemiş olabilir.
TÜRK LİRASI VE YABANCI PARA MEVDUATLARI
Aynı dönemde bankalardaki Türk lirası mevduatında yüzde 1,65 azalış yaşanırken, yabancı para cinsinden mevduat ise yüzde 1,60 artış gösterdi. Bankalarda bulunan toplam yabancı para mevduatı 270 milyar 572 milyon dolar seviyesine ulaşmış durumda. Bu durum, yerli yatırımcıların döviz tercihlerini artırdığına işaret ediyor.
- 03:51Antalya'da sağlık çalışanları voleybol turnuvasında buluştu
- 03:41Korkuteli Devlet Hastanesi'nde olası yangınlara karşı nefes kesen tatbikat!
- 03:31Rubio'nun Çin'e girişi için soyadında değişiklik iddiaları gündemde
- 03:2290 gün sonra maaşınıza haciz gelebilir: Kredi kartı borçluları dikkat!
- 03:12Roche, PathAI'ı satın alarak dijital patolojide devrim yaratmayı hedefliyor





